Blahodárné účinky kyseliny hyaluronové

Internetový boom kolem kyseliny hyaluronové neminul téměř nikoho. O jakou látku se ale vlastně jedná? Proč je pro nás tolik přínosná? A jaké výhody má její použití v kombinaci s kolagenem? Podívejte se s námi na ty nejvýznamnější účinky, které tento přírodní zázrak nabízí.

Co je to kyselina hyaluronováblog-serum1

Většina lidí vnímá kyselinu hyaluronovou jako zázrak pro lidské tělo. Za jejím názvem se ale skrývá mnohem více. V prvé řadě je dobré vědět, že jde o látku, která se přirozeně vyskytuje v lidském těle. Z chemického hlediska považujeme kyselinu hyaluronovou za velmi viskózní a elastický heteroglykan, jenž na sebe dokáže vázat obrovské množství vody. Kyselina hyaluronová je naprosto nezastupitelnou součástí pokožky a pojivové tkáně. Málokdo ale ví, že ji najdeme také v očích nebo pupeční šňůře.

Jak lze používat kyselinu hyaluronovou

Jelikož lidské tělo s rostoucím věkem neprodukuje kyseliny hyaluronové dostatek, je potřeba ji získávat i z jiných zdrojů. Doplňovat ji do těla můžete jak vnitřně, tak i zvnějšku. Na následujících řádcích vám poradíme, v jakých podobách se s kyselinou hyaluronovou setkáte na trhu nejčastěji.

Vnější užívání kyseliny hyaluronové

Kyselina hyaluronová se díky svým výjimečným vlastnostem hojně využívá ve vlasové, tělové, pleťové i dekorativní kosmetice. Pořídit si můžete například:

Vnitřní užívání kyseliny hyaluronové

Ačkoli na to mnoho žen i mužů zapomíná, o tělo je potřeba pečovat nejen zvenku, ale i zevnitř. Možná bude pro někoho novinkou, že lze přirozenou tvorbu kyseliny hyaluronové podpořit konzumací některých potravin. Kyselina hyaluronová se dokonce sama o sobě v některých surovinách vyskytuje.

Umíte si ale představit, že byste tímto způsobem získali její veškeré potřebné množství? Naštěstí se vyvinulo i jednodušší řešení v podobě vysoce koncentrovaných doplňků stravy. Hýčkejte své tělo některým z následujících zdrojů kyseliny hyaluronové:

Prospěšnost užívání kyseliny hyaluronové na pleťblog-kolagen

Kyselina hyaluronová je proslulá mnoha pozitivními účinky. Některé jsou známé více, jiné méně. V každém případě se díky nim stala jednou z nejžádanějších látek ve světě krásy. Podívejte se, s čím vším dokáže pomoci vaší pleti:

Kyselina hyaluronová na vrásky

Vrásky způsobené smíchem mají své kouzlo. Postupem času se ale prohlubují a vyvolávají v lidech spíše nejistotu. Aby byla vaše pleť zdravá, hydratovaná, rozjasněná a pružná, doporučujeme do vaší rutiny zařadit produkty s vysokým obsahem kyseliny hyaluronové. Mnohé studie potvrdily, že omezuje tvorbu vrásek a jemné linky zvládne dokonce zcela vyhladit.

Kyselina hyaluronová na akné

Trápí vás akné? Ať už vás toto kožní onemocnění potkalo v pubertě nebo dospělosti, věřte, že v tom nejste sami. Za život se s akné setká více než 85 % lidí. Ne každý ale ví, jak jej správně vyléčit. Jelikož bývá aknózní pleť suchá, citlivá a přichází o ochrannou lipidovou bariéru, měli byste se zaměřit na její hydrataci a čistění.

Jak jsme už naznačili, kyselina hyaluronová patří mezi hydratační látky. Možná ale nevíte, že na sebe umí navázat až tisíckrát více vody oproti své vlastní hmotnosti. Nejen díky tomu zvládne aknózní pleť vyživovat, hydratovat a chránit. Spolehnout se můžete také na to, že sníží její zarudnutí a podpoří tvorbu nových kolagenových a elastinových vláken.

Kyselina hyaluronová na jizvy

Jizvy mohou vzniknout následkem popálení, vyřezávání znamének, akné nebo po císařském řezu. Skvělé je, že díky kyselině hyaluronové můžete urychlit jejich hojení, ať už je jejich původ jakýkoli. Kyselina hyaluronová pozitivně ovlivňuje stimulaci a růst nových buněk a napomáhá jejich regeneraci. Dále má antioxidační účinky a omezuje výskyt virů a bakterií. Vsaďte na kyselinu hyaluronovou a začněte se opět cítit sebevědomě.

Účinky kyseliny hyaluronové na vlasyblog-vlasy

Pokud máte suché vlasy, které se třepí, na vině může být například nekvalitní vlasová kosmetika nebo nadměrné používání fénu, kulmy a žehličky. Poškozeným vlasům většinou chybí hydratace a živiny. Kyselina hyaluronová je proto ideální látkou, jež vaši hřívu dostane zpátky do formy. Nejen, že vlasy vyživí a hydratuje, ale také je bude chránit a uhladí vlasové vlákno.

Jak pomáhá kyselina hyaluronová na klouby

Kyselina hyaluronová je proslulá účinky na pleť, vlasy, ale i klouby. Vzhledem k tomu, že je významnou složku kloubního mazu, funguje v pohybovém ústrojí jako tlumič nárazů. Kyselina hyaluronová podporuje správné fungování kloubů a celkovou hybnost těla. Vyzkoušejte náš prémiový KK Kolagen drink s kyselinou hyaluronovou, který nadchne i ty nejnáročnější zákazníky, a navíc si na něm pochutnáte.

Proč kyselinu hyaluronovou kombinovat s kolagenem

Zaznamenali jste trendy kombinaci kolagenu a kyseliny hyaluronové? Důvodů, proč se tyto dvě „superlátky” perfektně doplňují, existuje víc než dost. Zatímco kolagen dodává pokožce pružnost, pevnost a hustotu, kyselina hyaluronová zajišťuje tělu maximální hydrataci. Dohromady tak tvoří perfektní dvojku, která je zárukou těch nejlepších výsledků.

Prohlédněte si naši širokou nabídku bezkonkurenčních KK Kolagenů s kyselinou hyaluronovou. Vybrat si můžete hydrolyzovaný kolagen s příchutí maliny, melounu, višně nebo třeba speciální variantu kolagenu pro těhotné a kojící. Naprostý luxus mezi kolageny představuje prémiový KK Kolagen MEDICAL ESTETIC, který kromě kyseliny hyaluronové, vitamínů a minerálů obsahuje také aminokyseliny glycin, lysin a prolin. Pokud vás zajímá, co to je hydrolyzovaný kolagen a jaký je jeho význam pro tělo, náš další článek je tu přímo pro vás.

Stále si nevíte rady?

Máte-li jakékoli doplňující dotazy, neváhejte se na nás obrátit. Rádi vám poradíme prostřednictvím telefonního čísla +420 777 756 177 nebo e-mailové adresy info@kkkolagen.cz. Více tipů, jak o své tělo správně pečovat, jsme si pro vás připravili v dalších blogových článcích. Přečíst si můžete také studie dokazující zázračné účinky našeho nápoje krásy KK Kolagen. Jsme česká firma specializující se na výrobu luxusních přípravků, díky kterým se budete ve svém těle cítit skvěle za každých okolností.