Účinky kolagenu – vše co jste chtěli vědět nejen o stárnutí pleti

Trápí vás zhoršující se kvalita vlasů, akné, celulitida nebo začínáte na svém obličeji pozorovat první vrásky? Důvodem může být špatná životospráva, ale i nedostatek kolagenu – základní stavební složky pojivových tkání. Pokud chcete projevy stárnutí viditelně zmírnit nebo oddálit, začněte se o své tělo starat co nejdříve. Na dalších řádcích vám poradíme, proč užívat hydrolyzovaný kolagen a představíme vám jeho výjimečné účinky.

Co je to hydrolyzovaný kolagenblog-4

Pokud jste o kolagenu nikdy neslyšeli, rádi vám tuto zázračnou látku představíme. Z odborného hlediska jde o důležitou součást pojivových, epiteliálních i nervových tkání a jednu z hlavních složek mezibuněčné hmoty. Kolagen lze také označit za nejhojnější bílkovinu v lidském těle, která tvoří základ pohybového ústrojí.

Nevíte, jaký je rozdíl mezi hydrolyzovaným a klasickým kolagenem? Hydrolyzovaný kolagen je vstřebatelnější a účinnější varianta, která vzniká specifickou rozkladnou reakcí – tzv. enzymatickou hydrolýzou. Přečtěte si více o hydrolyzovaném KK kolagenu, který si zamilujete pro jeho bezkonkurenční účinky i výbornou chuť. Jeho pravidelným užíváním budete do těla dostávat hydrolyzovaný kolagen Peptan®, jenž podporuje pevnost a elasticitu pojivových tkání. Blahodárné účinky našeho nápoje krásy potvrzují také mnohé studie.

Význam kyseliny hyaluronové v kombinaci s kolagenem

Víte, co je lepší než běžný kolagen? Hydrolyzovaný KK kolagen s kyselinou hyaluronovou, vitamíny a minerály. Když jsme při vývoji unikátního KK Kolagenu přemýšleli, o které další prospěšné látky by stálo za to produkt obohatit, kyselina hyaluronová byla jasnou volbou hned z několika důvodů:

  • přirozeně se vyskytuje v lidském těle
  • časem se zpomaluje její tvorba a je potřeba ji do těla dodávat
  • hydratuje pokožku
  • zvyšuje kvalitu vlasů
  • udržuje pružnost a pevnost celého těla
  • podporuje růst nových buněk
  • napomáhá pohyblivosti kloubů

Benefitů, které se pojí s užíváním kyseliny hyaluronové, existuje ale mnohem více. Přečtěte si náš další článek, ve kterém zjistíte, proč stojí za to užívat kyselinu hyaluronovou vnitřně.

Účinky hydrolyzovaného kolagenu s kyselinou hyaluronovou

Zatímco během dospívání kolagen našemu tělu většinou neschází, kolem 20. roku se jeho tvorba zpomaluje a pokožka postupně začíná ztrácet svou pevnost a pružnost. Kolem 40. roku se kolagen netvoří téměř vůbec, a tak je potřeba získávat ho z jiných zdrojů.

Ne nadarmo se říká, že jak pečujeme o tělo zevnitř, se odráží v tom, jak funguje a vypadá navenek. Pokud nechcete čekat, než vaše tělo začne strádat, doporučujeme začít kolagen užívat co nejdříve. Důležité je také zmínit, že kolagen potřebují jak ženy, tak i muži. Hydratovaná pokožka, zdravé vlasy, silné nehty a dobrá kondice totiž sluší naprosto každému. 

Kolagen na vrásky

Začínáte se s přibývajícím věkem obávat vrásek? Stárnutí sice kolagen nezastaví, ale zaručeně si poradí s jeho projevy! Hýčkejte svou pleť pomocí jedinečného komplexu peptidů, kyseliny hyaluronové, vitamínů a minerálů. Hydrolyzovaný KK Kolagen stimuluje vznik nových buněk, omezuje tvorbu vrásek a již vzniklé jemné vrásky dokáže dokonce vyhladit. Fakt, že přípravky obsahující kolagenní peptidy Peptan ® pozitivně ovlivňují stav pokožky, potvrdily ve studiích různé týmy vědců.  Zjistilo se například, že kolagen pomáhá redukovat vrásky okolo očí až o 13 % a v okolí úst až o 10 %. Toužíte-li po hladké, vyživené a pružné pleti, vřele doporučujeme také naši pleťovou kolagenovou masku.

Kolagen na zlepšení struktury pleti

Jelikož hydrolyzovaný kolagen významně ovlivňuje hydrataci, pružnost a hustotu pokožky, můžete jej využít nejen v boji proti vráskám, ale i ekzému či obdobným potížím. Zjistěte na naší stránce Studie více o tom, jak na sobě ženy po 12 týdnech užívání kolagenového přípravku pozorovaly kromě viditelné redukce vrásek také to, že je jejich pokožka méně šupinatá, suchá a mají menší potřebu používat pečující kosmetiku. Některé výzkumy potvrdily, že kolagenní peptidy Peptan ® zvyšují hydrataci pleti až o 28 %.

Kolagen na celulitidu

Snažíte-li se zbavit celulitidy, měli byste se v prvé řadě zaměřit na stravu a pravidelný pohyb. Pokud se přes ukázkovou životosprávu výsledky pořád nedostavily, může být na vině opět nedostatek kolagenu. V podkoží se nachází tukové buňky, které jsou tlačeny proti povrchu kůže a tvoří na ní nevzhledné dolíčky. Když pokožce chybí kolagen, začne ztrácet svou pružnost a stává se tenčí. Z toho důvodu není schopna nerovnosti pod povrchem zakrýt a celulitida je viditelnější.

Jak už jsme nastínili výše, hydrolyzovaný KK Kolagen zvyšuje hustotu a elasticitu pokožky a posiluje pojivové tkáně. Díky tomu dokáže zmírnit výskyt celulitidy a viditelné výsledky budete moci pozorovat již během několika týdnů. Pro ještě rychlejší eliminaci celulitidy doporučujeme aplikovat originální KK gel na celulitidu a dodržovat zdravý životní styl. Dejte sbohem zahalování svého těla kvůli celulitidě!

Kolagen na vlasyblog-vlasy_1

Zdravé a upravené vlasy jsou korunou krásy každé ženy i muže. Aby byly pevné, husté a rychle rostly, doporučujeme o ně pečovat luxusními přípravky, které opravdu fungují. Rádi byste své hřívě dopřáli extra péči? Vsaďte na prémiový KK Kolagen. O jeho báječných účincích se můžete přesvědčit, pokud vás trápí vypadávání, lámání, třepení nebo řídnutí vlasů. Skvělé je, že funguje také preventivně. Při pravidelném a dlouhodobém užívání kolagenu se tak obdobným potížím můžete zcela vyhnout.

Náš tip: Pro účinnou regeneraci poškozených vlasů jsme vyvinuli také speciální KK vitamíny na vlasy. Zajistěte svým vlasům přirozeně krásný vzhled díky té nejlepší péči! 

Kolagen na klouby

Kolagen se řadí mezi látky, kvůli kterým náš pohybový aparát funguje tak, jak má. Tvoří základní stavební hmotu kloubních chrupavek a významně se podílí na jejich odolnosti. Často se ale stává, že lidé péči o klouby podceňují a kolagen začínají užívat až s přicházejícími problémy. Pro podpoření hybnosti doporučujeme hydrolyzovaný KK Kolagen zařadit do vaší stravy co nejdříve. Oproti nativnímu kolagenu, jinak řečeno kolagenu v přírodní podobě, působí přímo na kloubní chrupavku a představuje perfektní základ pro tvorbu nových kolagenních vláken.

Kolagen na akné

S akné se za život setkávají nejen dospívající, ale i dospělí. Jednou z možných příčin vzniku tohoto onemocnění kůže je nedostatek kolagenu v organismu. Z předchozích odstavců již víme, že když tělo nestíhá, je potřeba látku čerpat z jiných zdrojů. Pořiďte si výživový doplněk obsahující bioaktivní kolagen a zbavte se akné jednou pro vždy. Kolagen je skvělým pomocníkem na akné proto, že napomáhá hojení různých druhů ran a hraje klíčovou roli při regeneraci pokožky.

 Benefity spojené s užíváním kolagenu

Ať už jste aktivní sportovci, čeká vás operace měkkých tkání, podstupujete rekonvalescenci po úrazu nebo se potýkáte se slabou imunitou, na hydrolyzovaný KK kolagen se můžete spolehnout. Podívejte se, s čím vším vám dokáže pomoci:

  • pevnost nehtů
  • hustota řas
  • fungování paměti
  • kondice střev
  • zvyšování hustoty kostí
  • podpora imunitního systému
  • snižování hladiny cholesterolu
  • regenerace po úrazech, zákrocích estetické medicíny a dalších operacích
  • sportovní kondice, budování svalů

Stále si nevíte rady?

Pokud máte jakékoli nejasnosti týkající se hydrolyzovaného kolagenu, neváhejte nás kontaktovat. Na vaše dotazy a přání se budeme těšit na telefonním čísle +420 777 756 177 nebo e-mailové adrese info@kkkolagen.cz. Každý pracovní den od 8:30 do 15:30 můžete využít také osobních konzultací. Jsme česká firma, která se specializuje na špičkovou péči o tělo a zdraví. Rádi byste si přečetli více tipů, jak o sebe pečovat a užívat si zasloužený relax? V našem dalším článku zjistíte, proč používat kolagenovou masku na obličej.