Jak vybrat nejlepší kolagen na pleť

Slyšeli jste o blahodárných účincích kolagenu, ale nejste si jistí, který bude ideální pro vaši pleť? Pusťte se s námi do výběru nejlepšího kolagenu na pleť. Dozvíte se, jaké druhy kolagenů existují, na co si dát při výběru pozor a mnoho dalšího.

Význam a účinky kolagenublog-kolagen1

Zatímco v mládí bývá zdravá a krásná pleť často brána jako samozřejmost, s přibývajícím věkem si začínáme uvědomovat, jak dokáže stav pokožky ovlivnit naši vnitřní pohodu a sebevědomí. Pokud nevíte, proč hraje kolagen v péči o pleť tak zásadní roli, rádi vám tuto přírodní látku představíme. Jde o bílkovinu, která se přirozeně vyskytuje v lidském těle a významně ovlivňuje pružnost a pevnost pleti.

Změna nastává kolem 20. roku života, kdy se tvorba kolagenu v těle zpomaluje. Z toho důvodu začíná pleť ztrácet svou pružnost, pevnost a začínají se objevovat první vrásky. Kolem 40. roku kolagen v těle nevzniká téměř vůbec, a tak je nutné získávat ho z jiných zdrojů. Pro více informací si můžete přečíst náš podrobný článek o významu kolagenu a jeho báječných účincích.

Základní kritéria výběru kolagenu na pleť

Není kolagen jako kolagen. Abyste pro svou pleť vybrali ten správný, je potřeba orientovat se v široké nabídce kolagenů a nenechat se zmást některými marketingovými hesly. Na následujících řádcích vám poradíme, podle jakých kritérií snadno najdete vašeho favorita a na co si dát při výběru pozor.

Zdroj kolagenu

Podle toho, odkud se látka získává, rozlišujeme kolagen savčí a mořský. Mořský kolagen má původ v kůži, kostech, ploutvích a šupinách ryb. Často proto bývá označován jako rybí kolagen. Oproti savčímu kolagenu má nižší molekulární hmotnost a o něco lépe se vstřebává. Nevýhodou však zůstává, že může zapáchat a chutnat po rybině. Aby někteří výrobci stopy rybiny zamaskovali, přidávají do kolagenu dochucovadla a další umělé látky, které oslabují jeho pozitivní účinky.

Savčí kolagen pochází z kůže, chrupavek, šlach a kostí dobytku. Podle toho, o jaký druh dobytku se jedná, jej dále dělíme na vepřový a hovězí kolagen. Výhodou savčího kolagenu je fakt, že blahodárně působí nejen na pokožku, ale i klouby, šlachy a vaziva. Navíc je výrazně bližší kolagenu, který se přirozeně tvoří v lidském těle, a tak je vhodnější pro jeho doplňování.

Přírodní (nativní) nebo hydrolyzovaný (bioaktivní) kolagen

Možná jste někdy v reklamě zaznamenali, že přírodní kolagen je pro vaše tělo to nejlepší. Ačkoli to možná zní hezky, pravda je taková, že přírodní neboli nativní kolagen je pro naše tělo velmi těžce vstřebatelný a z toho důvodu má velice omezenou účinnost.

Hydrolyzovaný kolagen je oproti tomu vstřebatelnější a účinnější varianta, která vzniká specifickou rozkladnou reakcí – tzv. enzymatickou hydrolýzou. Rozkladem se vytváří částečky, kolagenní peptidy, které jsou rozpustné ve vodě a dokáží se v porovnání s nehydrolyzovaným kolagenem dostat přímo do buněk.

Mnohé studie prokázaly, že jsou kolagenní peptidy jedinou biologicky aktivní formou kolagenu. S hydrolyzovaným kolagenem se můžete setkat také pod názvem bioaktivní nebo živý kolagen. Nejen, že se skvěle vstřebává, ale naše tělo s ním dokáže zacházet jako s vlastním. Vyzkoušejte hydrolyzovaný KK Kolagen, který svými účinky potěší i ty nejnáročnější zákazníky.

Typ kolagenu

Málokdo ví, že se kolagen v přírodě vyskytuje až ve 30 různých typech s odlišnými účinky. Mezi základní typy řadíme následující:

  • kolagen typu I – nachází se v kůži, šlachách, kostech, zubech a vazivu, podporuje regeneraci pokožky, představuje až 90 % kolagenu v lidském těle
  • kolagen typu II – vyskytuje se v kloubech, napomáhá regeneraci kloubů, chrupavek a kostí, tvoří až 70 % kloubních chrupavek
  • kolagen typu III – představuje součást svalů, tepen, orgánů, podporuje obnovu svalů, vaziva a šlach, má velký význam při hojení ran
  • kolagen typu V – je součástí hladké svaloviny a krevních cév

Pozor! Velmi často se můžete na internetu dočíst o hydrolyzovaném kolagenu určitého typu. Takové označení je ale chybné. O různých typech kolagenu lze hovořit pouze v kontextu nativního kolagenu, který se přirozeně vyskytuje v lidském těle a dalších organismech.

Složení kolagenu

Pokud jste někde četli o doplňku stravy, který obsahuje až neuvěřitelný podíl hydrolyzovaného kolagenu, měli byste zbystřit. Nadměrné množství kolagenu totiž může být lidskému tělu více na škodu než k užitku. Jelikož v této oblasti zatím neexistují zákonem stanovené hranice, někteří prodejci se snaží z neinformovanosti zákazníků těžit. K dosažení těch nejlepších výsledků doporučujeme denně užívat 5000 až 6000 mg hydrolyzovaného kolagenu.

Obsah dalších účinných láteknejlepsi-kolagen-na-plet1

Víte, co je lepší než obyčejný kolagen? Kvalitní kolagen obsahující další látky, které blahodárně působí na lidské tělo. Pořídit si můžete například kolagen s kyselinou hyaluronovou, minerálními látkami nebo nejrůznějšími vitamíny.

Obzvlášť oblíbenou přísadou do kolagenu je vitamin C, který pomáhá doplněk stravy vstřebat a představuje pro tělo nepostradatelný antioxidant. Díky obohacenému kolagenu zajistíte vašemu tělu extra přísun účinných látek a budete se moci těšit na viditelnější výsledky.

Náš tip: Pro profesionální péči jsme vytvořili prémiový KK Kolagen MEDICAL ESTETIC. Oproti jiným druhům KK Kolagenu obsahuje aminokyseliny glycin, lysin a prolin, které nutričně podporují kožní buňky a hrají zásadní roli při růstu vlasů.

 

Forma kolagenu

Kolagen lze užívat ve formě prášku rozpustného v tekutině nebo třeba tobolky. Ačkoli forma kolagenu nemá vliv na jeho účinnost, může pozitivně i negativně působit na to, s jakou chutí jej budete denně užívat. My jsme při vývoji KK Kolagenu vsadili na praktické sáčky, které obsahují denní dávku kolagenu ve formě prášku.

Jeden sáček KK Kolagenu stačí vysypat do 200 ml vody, dobře promíchat a vypít. Jelikož věříme, že i na doplňcích stravy si člověk může pochutnat, vyvinuli jsme nespočet různých příchutí KK Kolagen drinku. Vyzkoušejte třeba hydrolyzovaný KK Kolagen drink s příchutí melounu, maliny nebo mojito. Kromě toho nabízíme také KK Kolagen drink bez příchutě.

 

Jak poznat kvalitní kolagen na pleťhydrolyzovany-kolagen-na-plet-malina1

Pořád nevíte, po kterém kolagenu na pleť sáhnout? Připomeňte si s námi základní charakteristiku kvalitního kolagenu, kterou je dobré mít při výběru neustále na paměti:

  • savčí
  • hydrolyzovaný
  • s optimálním množstvím kolagenu v jedné dávce
  • obohacený o další přínosné látky
  • vhodný pro každodenní užívání

Protože jsme na trhu nemohli najít doplněk stravy, který by představoval kombinaci všech výše uvedených kritérií, rozhodli jsme se vyvinout vlastní produkt. Výsledkem je prémiový KK Kolagen, který svými účinky uspokojí i ty nejnáročnější klienty.

Proč vyzkoušet hydrolyzovaný KK Kolagen

Hydrolyzovaný KK Kolagen je luxusní doplněk stravy, který díky svému unikátnímu složení nemá na českém trhu obdoby. Kromě hydrolyzovaného kolagenu obsahuje jedna dávka našeho profesionálního nápoje krásy minerální látky, vitamin C, vitamin E a vitaminy skupiny B.

Oproti konkurenci je KK Kolagen obohacen také o kyselinu hyaluronovou, která je považována za přírodní zázrak pro pleť, vlasy a klouby. V našem dalším blogovém článku si můžete o účincích kyseliny hyaluronové přečíst více.

Přesvědčte se o pozitivních dopadech KK Kolagenu na vrásky, strukturu pleti, celulitidu, vlasy, klouby nebo třeba akné. Skvělé je, že nabízíme i speciální variantu KK Kolagenu pro těhotné a kojící. Pokud chcete své pleti dopřát to nejlepší nejen zevnitř, ale i zvenku, začněte používat také naši KK Kolagenovou masku na obličej nebo KK hyaluronové sérum.

Stále si nevíte rady?

Máte-li jakékoli doplňující dotazy, rádi vám poradíme prostřednictvím telefonního čísla +420 777 756 177 nebo e-mailové adresy info@kkkolagen.cz. Mnoho zajímavých tipů ze světa krásy naleznete na našem Facebooku, Instagramu, nebo v jiných blogových článcích. Jsme česká firma, která vyrábí luxusní kosmetiku a doplňky stravy, díky kterým můžete své tělo hýčkat tak, jak si zaslouží.